Pompoensoep
Met dit heerlijke recept zet jij binnen no-time de lekkerste pompoensoep op tafel!
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, geschild en in plakjes gesneden
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of bieslook voor garnering
- Room of kokosmelk (optioneel)
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de pompoenblokjes en aardappelblokjes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten, terwijl je af en toe roert.
- Voeg de gemalen komijn en koriander toe aan de groenten en bak nog 1-2 minuten om de specerijen op te warmen en hun smaken vrij te laten komen.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat sudderen tot de groenten zacht zijn geworden, ongeveer 20-25 minuten.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Als je een blender gebruikt, laat de soep dan eerst een beetje afkoelen voordat je deze in batches pureert.
- Breng de pompoensoep weer terug in de pan en verwarm deze op laag vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je de soep wat romiger wilt maken, kun je wat room of kokosmelk toevoegen naar smaak.
- Serveer de pompoensoep warm, gegarneerd met verse peterselie of bieslook. Je kunt er ook wat croutons of geroosterde pompoenpitten bovenop doen voor extra textuur.
Geniet van je heerlijke pompoensoep!
Deze heerlijke eenpans-soep is makkelijk te bereiden met onze collectie pannen.